Klanttevredenheidsonderzoek

Zelf doen of uitbesteden?

Om erachter te komen hoe uw klanten het contact met uw bedrijf en medewerkers ervaren, is het nodig om het hen te vragen.

Daarbij is het van groot belang de juiste vragen te stellen en de antwoorden op de juiste manier te verwerken.

Omdat elk bedrijf anders is, andere producten en diensten verkoopt en andere medewerkers heeft, moet een goed opgezet klanttevredenheidsonderzoek speciaal voor uw bedrijf worden ontworpen. Hierdoor ontvangt u antwoorden waarmee u daadwerkelijk uw klanttevredenheid kunt verbeteren en waardoor klanten zich gehoord voelen.

Vind hier het antwoord op al uw vragen over klanttevredenheidsonderzoek.

Een klanttevredenheidsonderzoek inrichten kost veel tijd en vraagt de nodige kennis. Een goed opgezet klanttevredenheidsonderzoek verschaft u belangrijke inzichten waarmee u de klantbeleving kunt verbeteren en verdient zich daardoor snel terug.

Wanneer u ervoor kiest uw klanttevredenheidsonderzoek uit te besteden hoeft u geen medewerkers vrij te maken én u bent zeker van een goed resultaat. Binnen 2 maanden heeft u inzicht in hoe uw klanten het contact met uw bedrijf ervaren en kunt u beginnen met verbeteren.

Als u liever zelf uw klanttevredenheidsonderzoek wilt opstellen maar nog weinig ervaring heeft hiermee dan is het klanttevredenheidsonderzoek stappenplan met 1-op-1 ondersteuning wellicht iets voor u!

Zelf onderzoek doen

Klanttevredenheidsonderzoek met 1-op-1 ondersteuning

Als u voor het eerst een klanttevredenheidsonderzoek wilt inrichten vraagt u zich wellicht af; waar moet ik beginnen, welke vragen moet ik stellen, welke tools kan ik gebruiken en welke stappen moet ik doorlopen?
Klanttevredenheidsonderzoek met 1-op-1 ondersteuning biedt dan uitkomst.

Compleet stappenplan

Daarbij ontvangt u een compleet stappenplan aan de hand waarvan u zelf uw onderzoek kunt opzetten en waarmee u zeker weet dat u geen belangrijke stappen vergeet. Daarmee krijgt u goed inzicht in uw verbeterpunten en kunt u zorgen voor goede referenties van uw klanten.

1-op-1 live ondersteuning

Omdat u bij het opstellen van het onderzoek misschien nog wel tegen zaken aanloopt waarover u vragen zult hebben, bied ik u wekelijkse 1-op-1 ondersteuning. Tijdens zo’n sessie, online via bijvoorbeeld zoom of per telefoon, kunt u al uw vragen stellen en kan ik meekijken met wat u al gedaan heeft, wat u vervolgens wilt gaan doen en kan ik u daarbij advies geven. 
Op die manier doet u zelf uw onderzoek en is het learning on the job.

E-mailondersteuning

Naast live ondersteuning bied ik u ook ondersteuning per e-mail waarbij u vragen die u op een ander tijdstip heeft, kunt mailen en waar ik dan binnen 24 uur antwoord op zal geven zodat u snel weer verder kunt met uw onderzoek.

Het grote pluspunt van deze begeleiding is dat u bij uw volgende onderzoek precies weet wat u moet doen om een goed onderzoek neer te zetten en dat u het nu toch meteen zelf kunt uitvoeren.

Uw klanttevredenheidsonderzoek uitbesteden

Als u klanttevredenheidsonderzoek wilt doen maar u eigenlijk geen tijd heeft om te uit te zoeken en te leren wat daar allemaal bij komt kijken, is het uitbesteden ervan een goede optie. U bent daarmee zeker dat uw onderzoek goed wordt uitgevoerd, u hoeft er geen tijd voor vrij te maken en u heeft binnen 2 maanden de resultaten op uw bureau.

Customer Journey opstellen

Nadat u kenbaar heeft gemaakt wat u verwacht van het onderzoek en wat u wilt met de resultaten, zal aan de hand van informatie verkregen tijdens een sessie met uw medewerkers, een customer journey worden opgesteld.

Vragen opstellen en versturen

Aan de hand van de customer journey worden de vragen voor het klanttevredenheidsonderzoek opgesteld en worden deze, na uw goedkeuring, met speciaal voor dit doel ontworpen software verstuurd.

Verwerken van de resultaten

Na het onderzoek worden de resultaten opgemaakt en worden de conclusies met u besproken. Eventueel kunt u er na binnenkomst van de antwoorden voor kiezen om statistisch onderzoek te laten doen. Daarmee krijgt u exact inzichtelijk welk van uw verbeteringen de meeste impact zullen hebben op de klanttevredenheid.
Aan de hand van de resultaten ontvangt u een presentatie die u kunt gebruiken om uw medewerkers te informeren over het resultaat van het onderzoek. Ook ontvangt u advies over de stand van zaken en over welke verbeteringen door uw klanten het meest gewaardeerd zullen worden.

Uw onderzoek uitbesteden

koffie

Ja, neem contact met mij op!

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf?
Vraag hier een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.